13 September 2017
Categorie: Fără categorie
13 September 2017,
 0

 

iPhone 8 şi iPhone X.  Apple a lansat astăzi trei noi smartphone-uri, un nou model Apple Watch şi o nouă versiune a Apple TV. Cel mai aşteptat produs a fost iPhone X, smartphone-ul care marchează 10 ani de la lansarea primului telefon Apple. De asemenea, compania a prezentat alte două noi modele de smartphone-uri, mai ieftine: iPhone 8 şi iPhone 8 Plus.

iPhone X vine cu un design nou, bazat pe sticlă şi cadru din metal, tehnologie de încărcare wireless bazată pe standardul Qi şi chipset cu 25% mai rapid decât cel din iPhone 7. Terminalul are display OLED cu diagonala de 5,8 inci numit „Super Retina” (rezoluţie 2.436 x 1.125 pixeli, densitate 458 ppi), care oferă suport HDR şi acoperă aproape toată partea frontală. Noul iPhone X dispune de funcţie tap to wake pentru pornirea ecranului.

Camera duală de pe iPhone X dispune de senzori de 12 MP (f/1.8 şi f/2.4). La fel ca pe Galaxy Note 8, ambele camere (wide şi telephoto) de pe spatele telefonului dispun de stabilizare optică a imaginii. Potrivit Apple, autonomia bateriei este cu două ore mai ridicată decât cea a iPhone 7. iPhone X include, de asemenea, tehnologie de încărcare wireless.

iPhone X va avea un preţ care va porni de la 999 dolari şi va putea fi precomandat, în ţările din primul val, abia peste şase săptămâni. Smartphone-ul mai include FaceID, o tehnologie de recunoaştere facială promovată ca fiind foarte sigură, dar care nu a funcţionat de două ori în timpul prezentării Apple. Compania mai are o lună şi jumătate în care poate remedia problemele. Butonul Home de pe iPhone X a dispărut, acesta fiind înlocuit de unul software.

Noile modele din seria iPhone 8 sunt echipate cu un spate din sticlă şi ramă din aluminiu, în timp ce hardware-ul intern este comparabil cu cel de pe iPhone X. Terminalele păstrează butoanele fizice Home, dispun de noi difuzoare stereo (cu 25% mai puternice decât cele de pe iPhone 7) şi au ecrane mai performante (includ funcţia True Tone de pe iPad Pro). Dimensiunile ecranelor, care sunt tot LCD, şi rezoluţiile au rămas neschimbate.

iPhone 8 Plus dispune de cameră duală, care beneficiază acum de noi efecte. Utilizatorii se vor putea juca cu lumina de pe faţa subiectului fotografiat în timp real. Funcţia se numeşte Portrait Lighting.

 

Cel mai ieftin iPhone 8 va costa 699 de dolari, iar cel mai ieftin iPhone 8 Plus 799 de dolari.

 

Sursa: go4it.ro

Leave a Reply