1 April 2016
Categorie: Fără categorie
1 April 2016,
 0

Primii pași spre colosul Apple

Silhouette

Pe 1 aprilie 1976, Steve Jobs și Steve Wozniak au lansat primul dispozitiv botezat Apple, o placă de bază ce a fost proiectată de către Steve Wozniak în garajul familiei Jobs. Cei doi au început cu un număr de 50 de plăci de bază, fiecare având prețul de 500 dolari. Garajul lui Steve a fost centru de proiectare, centru de service, dar și magazin.

Steve_Wozniak Steve Jobs

 Odată cu dezvoltarea companiei, cei doi l-au cooptat pe Mike Markkula. Realizând că această viitoare companie este una profitabilă, Mike Markkula a investit 91.000 dolari din banii proprii în dezvoltarea Apple.
BNPS.co.uk (01202 558833) Pic: TeamBreker/BNPS ***Please Use Full Byline*** The first ever Apple computer which founder Steve Jobs sold from his parents' garage has emerged - and is tipped to fetch a whopping £250,000 at auction. Capable of only the most basic computing, the Apple 1 computer is laughable in comparison to today's high-tech machines. But as the computer that gave birth to the Apple empire, including the MacBook, iPod, iPhone and iPad, it is among the most prized Apple products in the world. The Apple 1, the first ready-made PC to ever come on the market, was created by Jobs and fellow founder Steve Wozniak in 1976. The pair built 200 units in Jobs' parents garage in California, selling 50 to a local shop called Byte.

 La scurt timp după aceea, a apărut Apple II, o versiune mult îmbunătățită, ce avea propria carcasă, sursă de alimentare, tastatură și posibilitatea de a fi conectată la un monitor.

sg2

 În 1985, Steve Jobs pierde lupta pentru putere a companiei Apple și fondează compania NeXT, dedicată oamenilor de afaceri și învățământului superior. La 12 ani după plecarea acestuia, Apple cumpără compania Next, fapt ce îl aduce pe Steve Jobs înapoi în firma Apple, la scurt timp devenind CEO.

Apple în prezent

 Apple se axează pe dezvoltarea dispozitivelor mobile, computerelor și smartwatch-urilor, dar nu pe inventarea acestora, ci pe optimizare și aspect.

apple-iphone-6s1

 Accentul cade pe soft-urile create și dezvoltate de către Apple, fiind optimizate pe folosirea ușoară și fără probleme, fiind foarte fiabile, dar și pe aspectul din clasa Business, dând dovadă de loialitate și prestigiu.

2011-06-15-01-535x535

 În fiecare an, Apple lansează modele noi de dispozitive, dotate cu tehnologii de ultimă oră, dar oferind suport tehnic și dezvoltare software și pentru generațiile trecute.

Leave a Reply