16 December 2016
Categorie: Fără categorie
16 December 2016,
 0

Samsung „defecteaza” intenționat bateriile de pe telefoanele Galaxy Note 7

Poate fi greu de crezut, dar încă mai există oameni care folosesc Samsung Galaxy Note 7, chiar și după câteva luni în care Samsung și operatorii de telefonie mobilă au făcut tot posibilul pentru a le recupera. Producția Galaxy Note 7 a fost anulată acum câteva luni în urma incendiilor repetate cauzate de bateriile acestora. Dispozitivele au fost rechemate la producător pentru înlocuirea bateriilor. Samsung a lansat câteva actualizări de soft care fac telefonul și mai enervant la utilizare, sperând ca utilizatorii să le predea. Cu toate acestea, inițiativa nu s-a bucurat de un succes complet, iar următorul update nu va mai permite dispozitivului să se încarce.

Încă din momentul în care s-a decis anularea producției pentru Galaxy Note 7, Samsung a încercat să îl facă cât mai enervant. Prima dată a lansat un update care afișa frecvent o avertizare cu privire la riscul de incendiu. Mai tâeziu, a urmat un update care limita încărcarea bateriei până la 60%. Nu numai că a făcut telefonul și mai greu de utilizat, dar s-a și asigurat că va exista mai puțină energie care va fi eliberată în caz că aceasta explodează. Acum, Samsung a optat pentru dezactivarea completă a bateriei. Dacă nu există putere în baterie, înseamnă că aceasta nu va exploda.

Samsung spune că noul update va fi eliberat pentru dispozitivele Galaxy Note 7 din SUA începând cu data de 19 decembrie. Acesta ar trebui să ajungă la toate telefoanele în termen de 30 de zile. Atunci când update-ul este instalat, Note 7 nu se va mai putea încărca. Asta înseamnă că atunci când bateria moare, telefonul este mort pentru totdeauna. Singurul mod în care telefonul va mai porni de îndată ce bateria este epuizată, este dacă conectați dispozitivul la o sursă de alimentare. Asta ar trebui să permită deținătorilor să recupereze datele personale rămase în telefon înainte să îl predea.

Sursa: weezit.ro

Leave a Reply