22 January 2019
Categorie: Fără categorie
22 January 2019,
 0

Uzinele sau zonele industriale în care se folosesc sau se prelucrează materiale periculoase sau inflamabile prezintă riscuri deosebite și, drept urmare, trebuie securizate corespunzător. Indiferent că este vorba despre monitorizarea modului în care angajații respectă normele de siguranță sau despre împiedicarea accesului unor persoane neautorizate în anumite zone, supravegherea video permanentă a unor astfel de obiective este o condiție necesară pentru a putea asigura funcționarea în condiții optime. Fiind însă vorba despre locații speciale, cu condiții de lucru aparte, trebuie ca și echipamentele de supraveghere video utilizate să fie special concepute pentru un astfel de scenariu de utilizare. Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, a lansat camera de rețea AXIS F101-A XF P1367, proiectată pentru astfel de situații și concepută cu protecție la risc ridicat de explozie.

Tehnica de supraveghere video reprezintă o realitate și, mai presus de toate, o necesitate a societății moderne, căci, prin garantarea unui nivel de siguranță sporit, contribuie semnificativ la îmbunătățirea serviciilor și a calității vieții. De la ansambluri rezidențiale, parcări și centre comerciale, până la parcuri industriale, depozite și fabrici, camerele de supraveghere video sunt echipamentele care veghează la buna desfășurare a lucrurilor, contribuind totodată prin intermediul tehnologiilor conexe la automatizarea anumitor operațiuni și procese. Fiecare astfel de obiectiv monitorizat are particularități și cerințe specifice și, din acest motiv, echipamentele de supraveghere sunt dezvoltate în funcție de natura lor. O categorie aparte o reprezintă fabricile sau depozitele în care se lucrează cu materiale inflamabile. Camerele video montate în astfel de locații trebuie să respecte anumite cerințe și să reziste în anumite condiții, stabilite în funcție de tipul materialelor inflamabile prezente. Un astfel de echipament este noua cameră AXIS F101-A XF P1367, caracterizată prin calitatea deosebită și varietatea scenariilor în care poate fi utilizată.

Prevăzută cu o carcasă din aluminiu ce dispune de certificări Clasa I/II/III, Divizia 1 și Zona 1, precum și ATEX și IECEx (IIB + H2, IIIC), AXIS F101-A XF P1367 poate fi utilizată în medii periculoase sau cu risc de explozie. Mai mult de atât, ea a fost colorată la exterior într-o culoare atipică – roșu – ceea ce o face mai vizibilă, cu scopul descurajării persoanelor neautorizate într-o fază cât mai timpurie. Iar datorită greutății reduse, poate fi instalată cu ușurință într-o varietate largă de locații, inclusiv pe turnuri sau clădiri înalte. Indiferent de poziția în care este montată și de condițiile de iluminat ambiental, ea oferă cele mai bune rezultate video, la o rezoluție de până la 5MP (3072×1728), cu 25/30FPS.

Mulțumită integrării tehnologiei Lightfinder, este asigurată o sensibilitate sporită la lumină pentru obținerea unor imagini color de calitate, chiar și în zone întunecate, în timp ce tehnologia WDR – Forensic Capture reduce zgomotul și maximizează detaliile din scenele cu iluminare complexă. Mai mult, lentilele i-CS permit setarea de la distanță a câmpului vizual, focalizarea fiind ajustată în mod automat. În paralel cu calitatea deosebită a imaginilor, noua cameră AXIS reduce cu până la 50% lățimea de bandă utilizată și spațiul de stocare ocupat, prin utilizarea tehnologiei Zipstream. Această caracteristică, împreună cu suportul PoE (Power over Ethernet), reduc costurile de instalare și operare, transformând echipamentul într-unul extrem de eficient din perspectiva sumei investite raportată la rezultatele obținute.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Leave a Reply