18 December 2017
Categorie: Fără categorie
18 December 2017,
 0

 

Ookla este considerată cea mai importantă autoritate când vine vorba de testarea accesului global la internet și tocmai a sintetizat situația pe 2017.

Accesul la internet este mai accesibil ca niciodată. Tinde să fie imposibil să te duci într-un colț uitat de lume și să nu ai parte de o viteză decentă la internet, cu toate că prețul s-ar putea în continuare să varieze semnificativ. Este important de reținut că eliminarea tarifelor de roaming pentru datele celulare în Europa a reprezentat o veste foarte bună pentru internauți, dar în continuare riști să plătești valori exorbitante pentru internet pe mobil în Rusia sau Republica Moldova.

 

 

Trecând însă peste aceste informații de context, Ookla tocmai a publicat statisticile evoluției conexiunilor la internet pe 2017 în fiecare colț al lumii. Prin folosirea instrumentului Speedtest Global Index, poți să vezi pe ce poziție în clasament se află România și cât de bine arată țara noastră din perspectiva conectivității, comparativ cu situația de acum un an. În plus, cu Global Speed, poți vedea viteza medie la internet pentru toate zonele planetei care au ajuns online.

 

Dacă tragi linie, viteza media a conexiunilor mobile pe mapamond a crescut în 2017 cu 30,1% în materie de download și 38,9% în privința upload-ului. O creștere similară de 31,6% s-a înregistrat pentru viteza de download de care pot profita internauții în confortul căminului, cu fir sau wireless. În privința upload-ului, creșterea a fost de 25,9% la conexiunile de tip broadband – bandă largă.

Nu mai puțin de 119 țări au o viteză medie a internetului pe mobil mai mare decât media globală de 20,28Mbps. Alte 134 de teritorii oferă o viteză mai lentă comparativ cu respectiva cifră. În același clasament pentru conexiunile broadband, 71 de țări sunt mai rapide decât media globală.

Țările care se pot mândri cu cea mai mare creștere înregistrată în ultimele 12 luni sunt Laos, cu o creștere de 249,5%, Vietnam, Trinidad/Tobago, Hong Kong și Liban. Printre puține teritorii care au înregistrat o scădere a conectivitiății se numără Puerto Rico cu 39,8%, un detaliu datorat probabil uraganului din ultima jumătate de an.

Sursa: playtech.ro

Leave a Reply