17 July 2014
Categorie: Știai că?!
17 July 2014,
 0

Android-Recovery-Restore-Fix-Reboot5_thumb

Indiferent dacă ai un smartphone sau o tabletă cu Android, un iPhone sau un iPad, în funcție de experimentele la care le supui, la un moment dat s-ar putea să nu mai pornească. Lăsând motivele la o parte, de cele mai multe ori poți ajunge cu tabletă sau telefonul la un service pentru o problemă care s-ar putea rezolva în 10 minute acasă.

Tentația este mare să instalezi aplicații din surse necunoscute, să-ți încerci norocul cu niște programe care ar trebui să-ți facă gadgetul mai rapid sau să-ți activezi niște funcții de accesibilitate pe care pur și simplu nu mai poți să le dezactivezi. Dacă tot există un risc ca lucrurile să meargă prost, ar fi păcat să nu înveți câțiva pași simpli pentru a-ți readuce smartphone-ul sau tableta la starea inițială.

Un Android nu mai pornește

Pentru că terminalele cu Android nu sunt toate la fel, soluția nu este la fel de simplă ca în cazul unui iPhone sau iPad. Există însă câteva repere generale care s-ar putea să eficientizeze rezolvarea problemei. În primul rând vorbim de activarea unui Meniu Recovery care vă oferă un set de opțiuni necesare pentru restaurarea smartphone-ului sau a tabletei la parametrii din fabrică. Fără combinația potrivită de butoane sunt mari șanse să nu îl fi văzut niciodată. Deși combinația efectivă de butoane necesară pentru a activa respectivul meniu variază de la dispozitiv la dispozitiv, un lucru îl au toate în comun.

Înainte de orice, tableta sau telefonul trebuie închise complet. Dacă aveți această posibilitate, pentru a fi sigur, puteți de exemplu să scoateți bateria de la smartphone și să o băgați înapoi în aparat.

Pentru a porni un dispozitiv cu Android în modul recovery trebuie să apăsați simultan pe o combinație dintre butoanele de volum, butonul home și butonul de pornire.

Pentru a vă face o idee voi atrage atenția asupra câtorva posibilități. În cazul Nexus 7 și Nexus 4 meniul de recovery se accesează ținând apăsat simultan pe Volume Up, Volume Down și Power.

Pentru meniul de recovery la un Galaxy S3 apăsați în același timp pe Volume Up, Home și Power. Dacă aveți un Motorola Droid X este suficient să țineți apăsat pe Home și Power pentru câteva secunde.

Pentru a activa meniul recovery al celor mai multe dispozitive cu un buton dedicat pentru captură foto/video, apăsați pe Volume Up și Cameră.

Sunt foarte mari șanse ca una dintre aceste combinații să vă ajute și pe voi. Într-un caz extrem, în care acest lucru nu se întâmplă, puteți căuta pe Google numele aparatului vostru urmat de ,,recovery mode”. Sper doar să nu fie cazul.

În momentul în care telefonul a pornit puteți lua mâna de pe butoane. Dacă ați realizat cum trebuie procedura descrisă mai sus, pe ecranul aparatului va apărea un Android cu capacul deschis. Tot atunci pe ecran va fi afișat un meniu în format text.

Trebuie să rețineți că în acele momente partea de touch a telefonului sau a tabletei nu mai funcționează. Pentru a naviga prin meniu, în sus sau în jos, folosiți butoanele de volume up și volume down. În momentul în care pe ecran a apărut mesajul recovery, apasați butonul de power al dispozitivului. Abia acum ați pornit de fapt telefonul în modul recovery.

În noul meniu afișat pe ecran se aplică același sistem ca mai devreme. Vă plimbați prin meniu folosind butoanele pentru ajustarea volumului și confirmați selecția folosind o apăsare scurtă pe butonul de power. Pentru a reinstala firmware-ul original și pentru a readuce telefonul sau tableta la setările din fabrică trebuie să alegeți ,,wipe data/factory reset”.

În momentul în care vă plimbați prin acest meniu nu trebuie să vă faceți griji că selectați ceva din greseală. Orice selecție trebuie confirmată, inclusiv factory reset. După cum îi spune și numele funcției, trebuie să nu uitați că această opțiune implică pierderea tuturor datelor personale din telefon. În cel mai rău caz, dacă terminalul se blochează la un moment dat, țineți butonul power apăsat câteva secunde și repetați procedura. La finele procesului de restaurare, similar cu pașii pe care trebuie să-i urmați pe un iDevice, terminalul cu Android trebuie configurat. Introduceți un cont de Gmail, alegeți țara în care folosiți aparatul și dați-vă acordul în legătură cu termenii și condițiile impuse de producătorul terminalului. În final veți avea un aparat perfect funcțional.

 

Articol preluat de pe playtech.ro

 

Leave a Reply