21 August 2018
Categorie: Fără categorie
21 August 2018,
 0

 

NVIDIA a anunţat noua serie de plăci video GeForce 20, primele modele prezentate fiind GeForce RTX 2080 Ti, GeForce RTX 2080 şi GeForce RTX 2070. Acestea sunt cele mai puternice plăci video destinate gamerilor realizate vreodată, oferind un aport de performanţă impresionant faţă de generaţia precedentă, aducând în prim plan noi tehnologii de afişare a graficii 3D.

Marea noutate pe care plăcile video din gama GeForce RTX o oferă este tehnologia Ray Tracing. Până în prezent, această metodă de randare era extrem de greu de realizat, chiar şi cele mai puternice plăci video de pe piaţă necesitând foarte mult timp pentru a scoate un singur cadru. Plăcile grafice GeForce RTX vin însă echipate cu noi procesoare grafice pe arhitectură Turing, care includ hardware dedicat acestor cazuri de utilizare.

NVIDIA GeForce RTX – Tehnologia Turing

Cipul Turing pe care îl regăsim în vârful de gamă al noii serii de plăci video este realizat folosind 18,9 miliarde de tranzistori. Acesta include trei componente importante, prima fiind Turing SM, partea de GPU care se ocupă cu randarea graficii propriu-zise, cu capacitatea de 14 TFLOPS (GTX 1080 Ti oferea o viteză de 12 TFLOPS). RT Core este componenta care se ocupă de ray tracing şi este capabilă să calculeze 10 giga rays pe secundă, astfel, imaginile realizate pot fi mult mai realiste, iluminarea, umbrele şi reflexiile putând fi simulate într-un mod natural, fiind simulate raze de lumină individuale.

Comparativ cu un GTX 1080 Ti, cea mai puternică placă grafică de până acum, în aplicaţii de Ray Tracing, un GPU Turing poate fi cu de până la 10 ori mai rapid.

NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti

Desigur, starul prezentării a fost NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, cea mai puternică placă grafică a momentului. Aceasta este echipată cu cipul Turing despre care am vorbit anterior, oferind 10 Giga Rays/secundă, 78T RTX-OPS, 11 GB memorie GDDR6 cu viteză de 14 Gbps şi o frecvenţă de bază de 1545 MHz. NVIDIA a specificat că aceste plăci sunt realizate special pentru overclocking şi deja oferă la pre-comandă varianta Founder’s Edition cu overclocking de bază la 1635 MHz.

Preţul este însă un subiect destul de interesant. În prezentarea oficială, NVIDIA a dezvăluit că preţurile pentru noile plăci grafice GeForce RTX 20 porneşte de la 499 dolari, acesta fiind preţul „oficial” pentru modelul RTX 2070RTX 2080 costă 699 dolari, în timp ce RTX 2080 Ti costă 999 dolari.

Data de lansare pentru RTX 2080 şi RTX 2080 Ti este de 20 septembrie, dată la care vor fi livrate pre-comenzile de pe site-ul NVIDIA, care va coincide şi cu lansarea modeleleor „custom” de la parteneri. RTX 2070 se va lansa mai târziu, în luna octombrie, însă nu există o dată stabilită pentru această lansare.

Sursa: go4it.ro

Leave a Reply