13 December 2016
Categorie: Fără categorie
13 December 2016,
 0

Nvidia se pregătește să facă un pas important în ceea ce privește cercetările sale în domeniul de Machine Learning și a mașinilor capabilă să se conducă de unele singure. Compania a primit aprobare de la autoritățile statului California pentru a testa pe șosele mașini autonome.

Nvidia nu are de gând să înceapă producția de autoturisme proprii, dar se va folosi de datele colectate prin aceste teste pentru a îmbunătăți performanța sistemelor sale, care sunt apoi folosite de alte companii, precum Tesla.

Până acum, Nvidia și-a putut testa sistemele doar în poligoane și pe drumuri izolate. Dar de acum au posibilitatea să vadă cum se va comporta tehnologia sa în trafic, atunci când prin jurul său mișună sute de alte mașini, cu șoferi umani.

Pe lista celor care au mai primit aprobarea se află nume ca Google, Honda, Ford, Mercedes, BMW sau chiar Baidu. Un sistem de AI special pentru self driving era anunţat de NVIDIA încă din 2015 la CES şi acum se concretizează. La bază el avea procesorul Nvidia Tegra X1, conectat la multiple camere şi senzori. Aşa numitul „computer vision” e cheia aici, AI-ul fiind capabil să detecteze identitatea obiectelor din proximitate folosind o reţea neurală.

Cu puțin noroc, nu vor fi probleme legate de driver, fiindcă un crash aici ar fi mai grav ca într-un joc.

Sursa: zonait.tv

Leave a Reply