4 August 2016
Categorie: Fără categorie
4 August 2016,
 0

 

Smartphone-urile devin din ce în ce mai prezente şi utile in viaţa noastră, oferindu-ne posibilitatea de a afla o mulţime de informaţii într-un timp scurt şi de a comunica în timp real cu orice persoană. Însă, aceste dispozitive implică şi multe pericole, mai ales pentru persoanele care nu sunt suficient de mature pentru a le folosi. Astfel, se iveşte următoarea întrebare: care este vârsta potrivită pentru a-i da unui copil un telefon inteligent?

child-smartphone-300x233

Dacă în urmă cu 4 ani vârsta medie la care copiii din societăţile vestice primeau un smartphone era 12 ani,
acum aceasta a scăzut la 10 ani, potrivit unui studiu al firmei de cercetare a pieţei Influence Central.Unii copii au propriul telefon la vârste mult mai mici, inclusiv la vârsta de 4 ani. Potrivit studiilor efectuate până acum, cu cât un copil primeşte un telefon inteligent mai târziu, cu atât mai bine. Asta deoarece smartphone-urile distrag atenţia copiilor de la unul din cele mai importante lucruri din viaţa lor, şcoala.

James P. Steyer, directorul executiv al organizaţiei non-profit Common Sense Media, care testează conţinute şi produse dedicate familiilor, are o regulă strictă pentru proprii copii: aceştia vor primi smartphone-uri atunci când ajung la liceu. Steyer spune că astfel cei mici vor învăţa să socializeze faţă in faţă, nu prin intermediul unei reţele virtuale.

Children using smartphones

Un studiu publicat în acest an de Common Sense Media, la care au participat 1.240 de părinţi şi copii, a arătat că 50% dintre copii au admis că sunt dependenţi de smartphone-ul lor. Mai mult, 66% dintre părinţi au spus că simt că cei mici folosesc telefonul mobil prea mult timp, iar 52% dintre copii au admis că acest lucru este real.

Vârsta ideală la care un copil ar trebui să aibă contact cu un smartphone rămâne dificil de stabilit, bazându-se pe mai mulţi factori, precum educaţia acestuia şi maturitatea caracterului său.

Articol inspirat de pe: www.go4it.ro

Leave a Reply