21 June 2019
Categorie: Fără categorie
21 June 2019,
 0

Vă întrebați vreodată dacă datele pe care dumneavoastră le detineți sunt în siguranță? Ați încercat vreodată să vă partajați toate documentele într-un spațiu dedicat? Ați auzit de toate pericolele la care sunteți supuși în mediul online?

Astăzi vom discuta despre amenințarea Ransomware care a pus la pământ infrastructura informatică din mai multe spitale, din capitala României în ultimele zile.

  • Ce este Ransomware?

Ransomware-ul  este un tip de software maliţios (sau malware) care blochează accesul victimei la calculator şi cere plata unei recompense. Recompensa şi motivul oficial, de ce victima ar trebui să plătească, depind de tipul virusului. Unele versiuni de ransomware pretind că plata ar trebui efectuată pentru a evita pedepsirea de către o autoritate guvernamentală (de obicei,o agenţie locală), alţii informează că acesta este singurul mod de a decripta datele criptate.

Un comportament adiţional al paraziţilor ransomware poate implica furtul de date sensitive, terminarea software-urilor legitime (anti-virus, anti-spyware, etc.), afişarea de avertismente şi cauzarea de alte activităţi nedorite. Primele variante ale acestui tip de malware au fost lansate în Rusia. De atunci, s-au arătat aproape în fiecare ţară din lume.

 

  • Cum putem opri Ransomware?

În cazul infectării cu ransomware, nu este recomandat să plătiţi recompensa. Există mulţi oameni care şi-au pierdut banii în acest mod. De asemenea, nu credeţi mesajele care spun că aveţi de a face cu autorităţi guvernamentale deoarece nu este adevărat. De obicei, astfel de menţionări sunt afişate doar pentru a forţa oamenii să plătească recompensa. Din fericire, majoritatea programelor anti virus şi anti-spyware pot descoperi cu uşurinţă fişierele ransomware din sistem şi le pot elimina pe toate. Cele mai puternice soluţii anti-spyware pot fi găsite în descrierea virusului ransomware şi în secţiunea Software.

 

Recomandări generale:

  • nu deschideți fișierele primite prin e-mail decât în situația în care cunoașteți expeditorul iar în cazul unei suspiciuni adresați-vă personalului de specialitate
  • evitați accesarea ”ofertelor ” irezistibile din mediul online, indiferent de forma prin care le primiți (email, whatsapp, messenger, facebook etc.)
  • asigurați-vă că aveți un backup al fișierelor pe un dispozitiv care nu este conectat la rețea
  • asigurați-vă că dispozitivele pe care le utilizați atunci când navigați online sunt updatate și au instalate soluții de securitate (firewall, antivirus, antimalware etc.)
  • apelați numărul unic 1911 pentru raportarea acestor incidente

 

 

  • Ce ne recomandă compania Crucial Systems & Services să facem pentru a preveni infectarea cu Ransomware?

În primul rând, orice utilizator trebuie să aibă instalat pe orice dispozitiv folosește un antivirus. În portofoliul Crucial Systems & Services gasiți cel putin 3 astfel de soluții, mai exact Bitdefender, Kaspersky sau Eset. Fiecare dintre acestea vă poate oferi siguranță necesară în cazul în care dumneavoastră sunteți ținta unui atac de tip Ransomware.

De asemenea, Crucial Systems & Services vă oferă posibilitatea de a face backup pentru toate datele dumneavoastră.

Soluția noastră de backup prezintă urmatoarele:

  • Compatibilitate pentru orice sistem de operare Windows sau Apple
  • Ușor de folosit și de administrat
  • Oferim back-up pentru email
  • Tehnologia noastră poate încărca pana la 500 GB de backup/noapte
  • Datele dumneavoastră sunt disponibile de pe orice calculator cu acces la internet, din interfața de administrare pe baza contului și a parolei.
  • Protecția continuă a datelor
  • Backup securizat și privat
  • Pachete dimensionate nevoilor incepând de la 10 euro/luna.

 

Echipa Crucial Systems & Services vine în sprijinul dumneavoastră cu soluții optime pentru a preveni incidentele neplăcute. Siguranța clienților noștri este principalul nostru scop. Dacă informațiile dumneavoastră sunt în siguranță atunci afacerea dumneavoastră este în siguranță și se poate dezvolta în condiții optime. 

Leave a Reply