9 May 2017
Categorie: Fără categorie
9 May 2017,
 0

Google lucrează de câțiva ani la un nou sistem de operare pentru mobile. O alternativă interesantă la Android, abia acum vedem cum arată viitorul Fuchsia.

Google lucrează la un nou sistem de operare mobile. Se pare că Android și Chrome OS nu sunt de ajuns și au început dezvoltarea lui Fuchsia OS. Proiectul este disponibil public și deja a apărut un preview al interfeței grafice numită: ”Armadillo”.

Capturile de ecran de mai sus au fost publicate de către cei de la ArsTechnica împreună cu câteva informații despre platforma efectivă din spate. Cea mai importantă caracteristică, definitorie pentru Fuchsia este că nu se bazează pe un kernel de Linux, similar Android sau Chrome OS. Deși folosește în continuare o bază open source ce poate fi editată și explorată în detaliu de către curioși, Fuchsia este construit pe Magenta – un microkernel proprietar al Google.

 

Motivul distanțării de Linux ar putea să aibă legătură cu dificultatea implementării celor mai noi kernel-uri în noile versiuni de Android. Google Pixel, de exemplu, cu cel mai nou Android folosește Linux Kernel 3.18 lansat în 2014. Acest detaliu de fond se reflectă într-un număr important de vulnerabilități ce pot fi exploatate.

Interfața Fuchsia pe care o putem desluși din aceste imagini pare să aibă destul de multe în comun cu cardurile cu informații din Google Now. În plus, poate la fel de ușor să fie percepută de un ochi neantrenat ca o temă pentru Android. În altă ordine de idei, Fuchsia pare un proiect foarte important pentru Google. Dezvoltatorul principal Travis Geiselbrecht de la Google a afirmat că ,,Nu este o jucărie, nu este un proiect în stadiu de 20%, nu este o gaură neagră de care nu ne pasă.” 

Rămâne să vedem dacă în următorii câțiva ani vom vedea că Fuchsia înlocuiește Android. În cazul în care va fi compatibil cu toate aplicațiile din Google Play, are toate șansele.

Sursa: playtech.ro

Leave a Reply