24 April 2014
Categorie: Fără categorie
24 April 2014,
 0

nokia microsoft

 

Microsoft + Nokia = LOVE

Pe data de 25 aprilie 2014  Microsoft și Nokia își vor „uni destinele” în cele din urmă, tranzacție anunțată acum aproximativ 8 luni de zile. Nokia va intra sub umbrela gigantului din Redmond, iar noua familie va purta numele de Microsoft Mobile.

Procesul de colaborare a început încă din anul 2013 când Nokia a vândut către Microsoft partea de device-uri, însă a continuat să dezvolte alte genuri de produse tehnologice. Practic, Nokia va exista în continuare, își va păstra numele însă doar pe domenii precum NSN (infrastructură pentru rețele), HERE (hărti digitale) și Advanced Technologies (dezvoltare tehnologică și licențiere). Odată cu schimbarea numelui, Microsoft va prelua toate obligațiile dar și drepturile departamentului de device-uri.

Ca și prim rezultat după această unire, este de așteptat ca Microsoft să lanseze smartphone-uri și probabil și tablete, profitând de experiența cu Nokia. Având în vedere că în ultima perioadă Nokia a pierdut teren în fața marilor producători Samsung și Apple, această colaborare se consideră că va aduce îmbunătățiri considerabile din punct de vedere al noutăților device-urilor și implicit a situației financiare.

Articol scris de Georgiana Andrada

Leave a Reply