14 October 2016
Categorie: Fără categorie
14 October 2016,
 0

După ce luni a anunţat oprirea temporară a vânzărilor modelelor revizuite după rechemarea-masivă din septembrie, Samsung a renunţat definitiv să mai producă smartphone-urile care ar fi trebuit să concureze cu iPhone şi cu alte modele premium de telefoane.

După ce mai mulţi operatori Telecom din SUA anunţaseră că nu vor mai înlocui modelele Galaxy Note 7 cu probleme, Samsung a scos de la vânzare temporar smartphone-urile.

Samsung Electronics Co Ltd le-a recomandat utilizatorilor de telefoane Galaxy Note 7 să le închidă din motive de siguranţă, în timp ce se fac alte investigaţii, potrivit BBC. De asemenea, compania din Coreea de Sud a declarat că va opri toate vânzările acestui telefon, potrivit BBC.

 screenshot-2016-07-03-at-00-17-20

Samsung a rechemat aproximativ 2,5 milioane de telefoane în luna septembrie, după ce utilizatorii s-au plâns de faptul că bateriile explodau. Mai târziu, compania şi-a asigurat clienţii că toate dispozitivele înlocuite sunt în siguranţă.

Cu toate acestea, există acum dovezi că şi telefoanele noi pot lua foc, după ce un bărbat din Kentucky a relatat că s-a trezit într-un dormitor plin de fum din cauza unui Galaxy Note 7 înlocuit. Un zbor intern al Statelor Unite ale Americii a fost evacuat după ce un nou dispozitiv Samsung a început să emită fum în cabină.

note-7-explosion-photo

“Deoarece siguranţa consumatorilor rămâne prioritatea noastră, Samsung solicită tuturor partenerilor de distribuţie la nivel global să sisteze vânzarea sau înlocuirea acestor dispozitive, în timp ce ancheta se află în desfăşurare”, a declarat un oficial al companiei.

“Consumatorii care deţin fie un dispozitiv original sau un Galaxy Note 7 înlocuit sunt sfătuiţi să închidă aceste dispozitive”, a mai adăugat acesta.

Comisia pentru Siguranţa Consumatorului din SUA a avertizat clienţii să nu mai folosească Samsung Note 7 din cauza îngrijorărilor legate de supraîncălzire.

Acţiunile Samsung au scăzut cu 8% marţi, ştergând aproximativ 17 miliarde de dolari din valoarea de piaţă a companiei. Producătorul sud-coreean de electronice Samsung a fost în ultima lună subiectul unuia dintre cele mai mari scandaluri, în condiţiile în care peste 2,5 milioane de smartphone-uri Galaxy Note 7 au fost retrase de pe piaţă.

Compania şi-a anunţat clienţii de 2 ori că trebuie să înapoieze telefoanele în Coreea de Sud, din cauza riscului de explozie, însă acest lucru înseamnă totodată că ar putea apărea probleme în timpul transportului.

Această îngrijorare s-a văzut deja în rândul companiilor de zbor, care au refuzat să accepte transportarea acestor device-uri. La fel a procedat şi Poşta UK. Care a fost soluţia găsită de Samsung? Să inventeze un kit de returnare Note 7.

61839677

Acest kit conţine o cutie specială, care este construită din hârtie din fibră ceramică, pentru protecţie la incendiu. Şi pentru că Samsung ştie că unele persoane ar putea fi alergice la acest lucru, a inclus în cutie şi o pereche de mănuşi.

De asemenea, Samsung a inclus în pachet şi o notă specială prin care se precizează că respectiva cutie trebuie transportată numai terestru şi nu aerian.

Leave a Reply