31 January 2017,
Traficul “agitat” din România în general a generat o nouă valenţă pentru camerele video (până nu demult căutate doar pentru filmat în concedii sau la promenadele de weekend): înregistrări din autovehicul.
O parte din şoferi sunt deja la curent cu această tendinţă şi, conştienţi de potenţialele evenimente nefaste din trafic, au montat camere video pe automobil. Cadrele surprinse pot dovedi nevinovăţia lor.
De ce să-ţi pui cameră în maşină?
Poliţistul poate întocmi un proces verbal pe baza acestor dovezi, dar dacă învinuitul face contestaţie şi se ajunge în sala de judecată, atunci secvenţele video pot fi respinse. Motivul este acela că aparatele de înregistrare utilizate nu sunt omologate şi doar înregistrările realizate cu un aparat omologat sunt socotite drept probe veridice, restul urmând a fi supuse unei comisii de expertiză.
Nu o să intrăm în mai multe amănunte legislative, adăugăm doar că aparatele video omologate în momentul de faţă sunt doar “ochii” care veghează de sus traficul în marile interesecţii şi pe drumurile importante din ţară. Şoferii nu au posibilitatea să achiziţioneze o cameră video omologată.
În ciuda situaţiei controversate, nu strică să ai la bord aşa ceva. Cum spuneam, poliţistul care face procesul verbal la faţa locului poate decide cine este vinovat pe baza unei înregistrări video. În plus, anumite companii de asigurări consideră relevante probele video şi poţi obţine despăgubirile în caz de accident.
Ce să urmăreşti înainte de a achiziţiona o cameră pentru maşină
Legat de cameră, trebuie să ai în vedere câteva caracteristici ce ajută la obţinerea unor capturi video cât mai relevante, dar şi accesoriile pentru montare, alimentare şi transfer de date:
–Unghi larg de cuprindere – ideal ar fi un unghi de 170 de grade, pentru a surprinde subiecţii care vin din părţile laterale;
-Rezoluţie bună (HD sau Full HD);
-Senzor decent, capabil să realizeze clipuri utilizabile şi în condiţii slabe de iluminare;
-Raport bun calitate-compresie: nu trebuie să neglijăm rata compresiei (care trebuie să fie destul de ridicată pentru obţinerea unor capturi clare), dar pe de altă parte înregistrarea să nu ocupe foarte mult spaţiu;
-Aparatul să fie dotat cu display şi să fie capabil să redea înregistrările (astfel poliţistul poate vedea “la cald” înregistrarea);
-Un senzor de mişcare este binevenit, pentru situaţiile în care evenimentele au loc în lipsa ta (vandalizare, lovire în parcare etc.).
-Memorie generoasă – minimum 4 GB (dacă memoria internă este mică, aparatul să aibă slot pentru carduri externe);
-Accesorii pentru prindere pe bord sau parbriz;
-Accesorii pentru alimentare de la priza maşinii;
-Cablu de date USB.
Despre camerele Prestigio
Camerele video auto de la Prestigio sunt dotate cu funcţii importante ce permit înregistrarea şi utilizarea facilă de către utilizator. Cele mai importante funcţii sunt:
–WDR(wide dynamic range) sau HDR(high dynamic range) – pentru a filma cum trebuie la răsărit sau la apus când sunteţi cu soarele în faţă. Majoritatea drumurilor zilnice sunt dimineaţa şi seara, spre şi dinspre birou.
–LDWS(Lane departure Warning System) – avertizare privind părăsirea direcţiei de mers
–MD (Motion Detection) – înregistrarea începe în momentul pornirii motorului
–GPS – detectarea cât mai exactă a locaţiei în cazuri de urgenţă sau de incidente în timpul călătoriei
–LLW(Low Light Warning) – şoferul este avertizat că are luminile stinse
–Unghiuri de vizualizare generoase – ceea ce înseamna vizibilitate cât mai bună în părţile laterale ale maşinii
Pentru o ofertă asupra acestor camere nu ezitaţi să ne contactaţi.
Related