Open License – cea mai simplă formă a licențierii de volum

Programul Open License este destinat organizațiilor de orice dimensiune, oferind o modalitate simplă și rapidă: plata integrală a licențelor la momentul cumpărării. Cu Open License, companiile pot obține discount corespunzător nivelului de achiziții pentru licențele cumpărate prin acest program și o serie întreagă de alte avantaje.

Contractul Open License se deschide automat odată cu prima achiziție de licențe – order. Achiziția inițială trebuie să fie de minim 5 licențe, de orice fel. Dar mărimea achiziției inițiale determină nivelul de discount al contractului Open, ce va fi valabil timp de 2 ani. Orice achiziții ulterioare efectuate sub același contract vor beneficia de nivelul de discount stabilit inițial.

Open License poate fi privit ca un angajament Microsoft făcut pe 2 ani: orice achiziție ulterioară de licențe –reorder – va beneficia de reducerea stabilită la prima achiziție, conform volumului de licențe. Deși după 2 ani de la achiziția inițială expiră contractul Open License, licențele în sine vor rămâne valabile perpetuu. De fapt, expiră numai nivelul de discount, nu și licențele achiziționate pe perioada contractului. O organizație poate avea simultan mai multe contracte Open License deschise, eventual cu nivele diferite de discount.

La achiziție, clientul primește dovada de licențiere: contractul Open în format electronic accesibil la VLSC – Volume Licensing Service Center. Acolo se specifică numărul și tipurile de licențe, plus un Authorization Number, în baza căruia se pot face comenzile ulterioare pe același nivel de discount. Tot la VLSC se pot gestiona și beneficiile adiționale.

Produsele licențiate sunt apoi instalate folosind kituri ce se descarcă, în baza contractului Open License, de pe site-ul VLSC.

De unde cumpăr?

Microsoft vinde licențele de volum exclusiv prin reselleri, firme IT care comercializează software cu servicii asociate. În scenarii de licențiere avansate, pentru rețele cu zeci de calculatoare și mai multe servere, recomandăm să apelați la unul din partenerii Microsoft certificați pentru licențiere. Aceste companii au competențele necesare pentru găsirea modelului optim.

Resellerii comandă și preiau aceste licențe de la distribuitorii Microsoft, adică firmele autorizate să opereze înregistrările de licență cu centrul din Irlanda al Microsoft.