Microsoft Open Value Subscription – închiriere de software

Modelul Open Value Subscription pentru închiriere sau leasing de software oferă companiilor posibilitatea de folosi cele mai noi tehnologii Microsoft pe baza unei plăți anuale sau achiziționând licențele în rate.

Contractele OVS se semnează pe o perioadă de 3 ani. La sfârșitul perioadei, clientul are opțiunile de a prelungi contractul, de a achiziționa licențele perpetue sau de a renunța cu totul la software-ul închiriat.

Avantajul financiar

Subscripția pentru software reprezintă un cost, nu o investiție ce se poate devaloriza în timp. Plătiți software-ul eșalonat și puteți reinvesti banii pe care altfel ar trebui să-i alocați licențierii. Spre comparație, licențele preluate prin Open License se plătesc integral la momentul achiziției.

Acces la tehnologie, standardizare, libertatea versiunilor

Pe toată perioada contractului, aveți acces la cele mai noi tehnologii. Upgrade-ul de tip Software Assurance este inclus în program, deci veți putea folosi ultimele versiuni ale produselor închiriate.

De fapt, aveți libertatea de a folosi orice versiune a unui produs închiriat. Drepturile de upgrade saudowngrade sunt incluse.

În felul acesta, vă puteți standardiza versiunile instalate în rețea, pentru a evita problemele de incompatibilitate. Și puteți trece la cele mai noi versiuni atunci când aveți nevoie și condițiile vă permit.

Gestiunea simplă a licențelor și a bugetului pentru software

Toate calculatoarele într-un singur contract, toate produsele software în aceeași licență. Toate beneficiile adiționale Software Assurance sunt incluse sub aceeași “umbrelă”.

Iar plata se face o singură dată pe an, după o formulă simplă de calcul. Deci o mai bună predictibilitate a cheltuielilor alocate pentru IT.