Produse retail Full Packaged Product

Microsoft Office 2007 Acasă și pentru Școală

FPP – prescurtare de la Full Packaged Product – este denumirea pachetelor cu aplicații software așa cum pot fi ele regăsite pe rafturile magazinelor retail.

În lista de produse și prețuri estimate aceste licențe au în denumire particule ca CD sau DVD; spre deosebire de licențierea de volum, licența se vinde odată cu suportul fizic al kitului de instalare.

Licențele FPP sunt destinate utilizatorilor individuali sau casnici, cel mult pentru birouri foarte mici. În cazul companiilor, opțiunile pentru licențiere de volum ca Open License sau contracte OVS pentru închirierea de software s-ar putea dovedi mult mai convenabile.

Caracteristici FPP

  • Pachetul conține kit de instalare pe CD sau DVD, EULA – End User License Agreement – și manual cu documentație. Tot înăuntru găsiți și cheia de instalare a produsului software.
  • Produsul necesită activare. Se poate face automat, dacă există conexiune la Internet, sau prin telefon, cu ajutorul operatorilor Microsoft de la centrul de activări.
  • Produsul poate fi mutat de pe un calculator pe altul; de exemplu, dacă primul calculator s-a defectat sau se schimbă hardware-ul parțial sau integral.
  • Licența FPP acoperă doar versiunea curentă a produsului achiziționat. Nu include drepturi de downgrade și nici de upgrade.

 

Atenție: Trebuie respectată regula 1 PC, 1 licență. Dacă mutați software-ul de pe un PC pe altul, trebuie să-l ștergeți de pe primul calculator.

Dovada licențierii – proof of license

Dovada licențierii în cazul unei licențe FPP se face prezentând, cumulativ:

  • Toate elementele componente din pachet: cutie, având pe partea superioară eticheta COA, disc de instalare, EULA, dacă există în formă tipărită, și manual.
  • Factura de achiziție și dovada plății.