7 April 2015
Categorie: Fără categorie
7 April 2015,
 0

 

poya AXIS

 

Noua tehnologie Sharpdome integrată în seria AXIS Q61-E oferă imagini clare, acoperind chiar şi cele mai dificile unghiuri. Camerele compacte PTZ sunt potrivite atât pentru aplicații de interior, cât și de exterior, oferind imagini de cea mai bună calitate indiferent de condiţiile de iluminare. Astfel, acestea reprezintă varianta optimă pentru supravegherea orașelor, a mall-urilor, a şcolilor sau a altor zone în care este necesară o acoperire cât mai mare.

 

Axis Communications, lider mondial în dezvoltarea de camere video de supraveghere, anunţă lansarea Sharpdome. Această tehnologie unică va fi integrată în modelele seriei AXIS Q61-E şi va permite realizarea unei supravegheri eficiente, performante şi în detaliu. Adiţional, datorită Sharpdome, modelele seriei deţin capabilitatea de a identifica obiecte chiar şi la 20° deasupra orizontului vizibil.

Tehnologia Sharpdome include funcția unică Axis Speed Dry, care permite îndepărtarea rapidă a picăturilor de apă de pe sticla dome-ului, astfel încât camera să poată oferi imagini clare şi în condiţii meteo nefavorabile. Dacă se doreşte o curăţare generală a sticlei dome-ului, această operaţiune poate fi realizată chiar şi cu aparate de spălat cu presiune.

Camerele PTZ din seria AXIS Q61-E sunt unele dintre cele mai compacte și mai rapide modele din piaţă. Acestea oferă un zoom optic de 30x, o rezoluţie HDTV 1080p şi sunt dotate cu tehnologiile Lightfinder și Wide Dynamic Range – WDR (130dB). Toate acestea pentru ca imaginea obţinută să fie una excelentă, chiar şi în condiții de iluminare sau meteo nefavorabile (vânt).

“Supravegherea unui oraș, a unei locaţii în care sunt instalate echipamente de infrastructură critică sau a diferitelor lanţuri de magazine retail sunt doar câteva dintre exemplele în care sunt necesare camere capabile să ofere imagini clare, din toate unghiurile. Integrarea tehnologiei Sharpdome în modelele seriei AXIS Q61-E ne-a condus la obţinerea unor camere PTZ compacte, perfecte pentru supravegherea în detaliu. În acelaşi timp, am îndeplinit cerinţa operatorilor de sisteme care aveau nevoie de modele care să permită o supraveghere deasupra liniei orizontului”, a declarat Erik Frännlid, Product Management Director Axis.

AXIS Q6114-E este primul model al seriei Q61 ce integrează tehnologia inovativă Lightfinder pe un senzor HDTV 720p, oferind culori excelente chiar şi în medii cu iluminare scăzută. Cel de-al doilea model al seriei dispune de un senzor 1080p. Ambele camere permit înregistrări la rezoluție maximă la 50/60 de cadre pe secundă.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor operatorului care gestionează sistemul de supraveghere, cele două camere folosesc Advanced Gatekeeper, o caracteristică care declanșează automat funcţiile de pan, tilt și zoom atunci când este detectată mișcare într-o arie predefinită. Subiectul continuă să fie supravegheat până când iese din aria de acoperire a sistemului de supraveghere.

Datorită tehnologiei Arctic Temperature Control, cele două modele pot fi instalate în interior şi exterior, rezistând la schimbări extreme de temperatură. Această caracteristică permite camerelor să pornească şi să funcționeze chiar şi la -50 °C (-58 °F). Adiţional, camerele oferă imagini optime chiar şi în condiţii de ceaţă.

AXIS Q6114-E şi AXIS Q6115-E au un design compact, fiind cu aproximativ 50% mai mici în dimensiuni comparativ cu modelele seriei AXIS Q60-E lansate anterior. Pentru o instalare facilă, acestea sunt compatibile cu sistemele de montare existente în portofoliul companiei. Mai mult, carcasa poate fi ușor revopsită într-o culoare care corespunde cerințelor clienților.

Pentru camerele AXIS Q61-E se asigură suport printr-o bază largă de aplicații software de video management prin programul de parteneriat Axis Application Development Partner Program, și AXIS Camera Station. Camerele includ suport pentru AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System și ONVIF.

Camerele de rețea AXIS Q6114-E/Q6115-E PTZ Dome vor fi disponibile începând cu cel de-al doilea trimestrul al anului curent, prin canalul de distribuție Axis.

Despre Axis

logo AXIS

Axis este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale Axis sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 1800 de angajați în 40 de birouri în lume și cooperează cu peste 70.000 parteneri din 179 de țări. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

 

Contact:

 

Crucial Systems & Services

Tel: 0241 550 780

Email: raluca.herciu@crucial.ro

Leave a Reply