5 August 2016
Categorie: Fără categorie
5 August 2016,
 0

programmi-per-criptare-file

Un grup de hackeri indieni a publicat pe internet o lista  cu peste 15 milioane de numere de telefon ale utilizatorilor aplicaţiei de chat Telegram. Acesta este considerat cel mai mare atac de succes realizat până acum asupra unui sistem de comunicaţii criptat. Telegram s-a promovat ca fiind un serviciu ultra-sigur, deoarece oferă criptare completă a datelor.

Tehnologia de criptare la ambele capete a fost explicată de curand de WhatsApp, pe înţelesul tuturor, atunci când a fost implementată recent în aplicaţie: “Ideea este simplă: când trimiţi un mesaj singura persoana care îl poate citi este cea căruia i-ai trimis mesajul. Nimeni nu poate vedea ce conţine acel mesaj. Nici infractorii cibernetici. Nici hackerii. Nici regimurile opresive. Nici chiar noi”, relatează go4it.ro.

unnamed

Telegram are peste 100 milioane de utilizatori activi, din peste 200 de ţări, în fiecare lună.

Compania are sediul central în Germania şi dezvoltă aplicaţia de mesagerie care înregistrează cea mai rapidă creştere. Telegram a fost creată de Pavel Durov, omul din spatele reţelei de socializare ruse VK, şi fratele acestuia, Nikolai.

 

Criptarea informaţiilor se realizează cu ajutorul unui algoritm şi a unei chei de criptare. Algoritmul este o funcţie matematică folosită efectiv în procesul de criptare şi decriptare. Criptarea se realizează prin diverse metode, cea mai uşor de înţeles şi aplicat fiind cea simetrică. Mesajul se criptează cu ajutorul unei chei, se transmite persoanei-ţinta şi este apoi decriptat prin inversarea codului transmis in cheie.

 

 

 

Sursa: evz.ro

Leave a Reply