21 March 2018
Categorie: Fără categorie
21 March 2018,
 0

 

În ciuda faptului că dezvoltarea sa a fost atent urmărită de Google, seria de telefoane Pixel 2 nu a fost ocolită de probleme, majoritatea fiind corectate rapid prin livrarea de actualizări software. Însă tocmai una dintre actualizările cele mai importante a introdus un bug care expune utilizatorii de telefoane Pixel 2 XL la risc de incendiu, cauzat de supraîncărcarea acumulatorului.

Problema se manifestă la folosirea unor adaptoare de alimentare diferite de cel inclus în pachetul de accesorii standard, trecând astfel neobservat la testele interne făcute de inginerii companiei.

 

În mod normal, telefoanele Pixel 2 XL pot absorbi o putere de până la 18W (9V/2A) în modul de încărcare rapidă, depăşirea acestui nivel fiind împiedicată circuite de protecţie încorporate în adaptorul de alimentare. Problema este că unele adaptoare AC livrate de terţi permit furnizarea unui curent de până la 9V/2.8A (25W), nivel care poate cauza supraîncălzirea telefonului mobil şi deteriorarea acumulatorului.

La folosirea adaptorului AC oficial suprasarcina este detectată, efectul fiind oprirea temporară a încărcării acumulatorului. După încercări succesive, semnalate de alerte sonore emise de telefonul mobil, încărcarea acumulatorului este reluată folosind un curent de încărcare limitat la o valoare sigură. Însă alte adaptoare AC nu includ acest mecanism de protecţie, expunând telefoanele Pixel 2 XL la condiţii de încărcare în afara specificaţiilor hardware.

Ce se poate întâmpla, ştim cu toţii după experienţele avute de utilizatorii telefoanelor Galaxy Note 7. Însă circumstanţele sunt diferite, aici nefiind vorba de acumulatori defecţi din fabrică. Rămâne de văzut dacă Google va corecta problemele semnalate în timp util, evitând astfel apariţia unor incidente neplăcute.

Sursa: go4it.ro

Leave a Reply