10 July 2019
Categorie: Fără categorie
10 July 2019,
 0

Tehnologia evoluează și cauă să ne surprindă în fiecare zi.

Într-o perioadă în care nouă din zece laptopuri au nevoie de o serie de adaptoare pentru a interacționa cu periferice, noul Vaio SX12 îți satisface toate nevoie de conectivitate din momentul în care îl scoți din cutie.  

La fel cum ne-am obișnuit cu telefoanele cu autonomie slabă pentru că sunt subțiri și frumoase, am ajuns să facem compromisuri majore pe partea de conectică la laptopuri. Îți iei cel mai nou Macbook Pro cu două mii de euro și ai două porturi USB C, dintre care unul trebuie să-l folosești pentru a-ți alimenta sistemul cu energie electrică. Partea proastă este că acel fenomen nu afectează nici pe de parte doar sistemele create de Apple.

Cei de la Vaio, brandul independent care nu mai are nicio legătură cu Sony din 2014, au anunțat un portabil unic în 2019. Acesta nu face compromisuri pe partea de portabilitate și design, dar are suficient porturi încât să nu ai vreodată nevoie de vreun adaptor. Intitulat Vaio SX12, micuțul de 12,5 inci este urmașul lui SX11, cu un ecran un pic mai mare și taste de dimensiuni mai generoase într-o carcasă de aceleași dimensiuni ca în trecut.

Dacă tot i-am lăudat conectica, merită să ai în vedere că include trei porturi USB-A, de dimensiuni standard. Alimentarea cu energie electrică se realizează printr-un port USB C. Are HDMI, un cititor de carduri SD obișnuite, un port hibrid căști/microfon și o intrare gigabit Ethernet pentru rețea. O ieșire video VGA D-Sub completează pachetul conectorilor ”de pe vremuri”. 

Partea cea mai spectaculoasă este însă greutatea de doar 888 de grame, în contextul în care, poți cumpăra un SX12 cu procesoare Intel Core i5 și Core i7 de generația a opta. Un modul opțional LTE te ajută să fii online în deplasare fără să depinzi de un hotspot de pe mobil. Prețul de pornire pentru noul Vaio este de aproximativ 1100 de dolari, dar poate ajunge rapid pe la 2000 de dolari, în funcție de spațiul de stocare, procesor sau RAM. 

Leave a Reply