11 December 2017
Categorie: Fără categorie
11 December 2017,
 0

Potrivit unor dezvăluiri apărute în publicaţia Bloomberg, YouTube pregăteşte lansarea unui nou serviciu plătit pentru streaming de muzică, în primăvara anului viitor.

Referit în cercuri restrânse cu numele „Remix”, noul produs ar urma să ofere atât muzică on-demand după modelul Spotify sau Google Play Music, dar şi clipuri video.

Ţinând cont de faptul că serviciul YouTube Red se concentrează pe furnizarea de conţinut video original în cadrul unor canale YouTube accesibile doar pentru abonaţi, iar aplicaţia YouTube Music oferă deja muzică on-demand, rămâne de văzut cum anume se va diferenţia serviciul YouTube Remix de produsele existente.

Momentan, administratorii YouTube se află la stadiul de negocieri cu principalele case de discuri, însă dintre Sony Music Entertainment, Universal Music Group şi Warner Music Group, doar cel din urmă şi-ar fi dat acordul pentru participare, ceilalţi nefiind convinşi că modelul de monetizare propus de YouTube va aduce suficient câştig financiar. Printre posibilii parteneri se mai numără şi Merlin, un consorţiu de producători independenţi care ar putea lărgi baza de conţinut disponibil.

Sursa: go4it.ro

Leave a Reply